Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
250 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
400 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
4 cebule dymki tylko białe części
-
350 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
wrząca woda do zalania makaronu
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ½ łyżeczki sosu rybnego
-
40 g wody
-
50 g octu ryżowego
-
1 łyżka cukru
-
100 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
574 mg
Białko
12 g
Kalorie
1919 kJ /
459 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
96 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6, TM7)
20 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
1 godz.
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1 godz. 10 min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 godz.
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1 godz. 20 min